Stichting Eurokuur


Stichting Eurokuur is begin jaren 90 opgericht onder de naam Stichting Kuurreizen. In 2007 is deze organisatie voortgezet onder de naam Stichting Eurokuur.
De missie van de Stichting is onveranderd gebleven: het verzorgen van betaalbare individuele medische kuurverblijven naar gecertificeerde kuuroorden in Midden Europa.
Op dit moment worden er 4 medische kuuroorden aangeboden: Swieradov Zdroj in Polen, Jáchymov in Tsjechië, Pièstany en Trencianske Téplice in Slowakije.
Stichting Eurokuur is een vrijwilligers organisatie zonder winstoogmerk. De bestuursleden hebben zelf reumatische aandoeningen en jarenlange (25+) ervaring met kuren in bovenstaande medische kuuroorden.

De basisbehandeling van een kuurverblijf is een dagelijks bad met specifieke helende eigenschappen. In Jáchymov is dit een radonbad, in Trenciankse Téplice een zwavelbad, in Pièstany modder- en diverse mineraalbaden, in Swieradov Zdroj een mineraalbad en cryotherapie (koude bad).
Deze baden worden aangevuld met diverse fysiotherapeutische behandelingen zoals diverse vormen van massage, elektrotherapie, oefentherapie zowel individueel als in de groep en/of in warm water.
Na aankomst in het kuuroord wordt de kuurgast onderzocht door een kuurarts waarna een individueel kuurprogramma wordt opgesteld.
De meeste kuurgasten geven aan dat een kuurverblijf van 3 weken het beste resultaat geeft. Ook merken zij na ongeveer 6-8 weken na thuiskomst
– vermindering van pijnklachten
– vermindering van medicatiegebruik
– betere beweeglijkheid
– minder vermoeidheid
– meer energie.
Gemiddeld blijft dit positieve effect 4 tot 8 maanden bestaan. Dit wisselt per persoon.
Een korter of langer kuurverblijf is uiteraard ook mogelijk.

In de prijslijsten staan de prijzen waarin (aanzienlijke) korting op de originele prijzen zijn verwerkt.

Aanmelden kan via een email naar het secretariaat: secretariaat@eurokuur.nl

De bestuursleden van Stichting Eurokuur zijn:
Yvonne van Bentum
Andrea Kolvers
Nico Hanemaaijer
Ronald Lankhof